Janet van Daphne du Maurier (2024)

Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensiesOrganiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebtHet laatste boekennieuwsWord gratis lid

Inloggen

×

Janet

Daphne du Maurier

Feelgood

De hoofdpersoon in deze roman in vier delen - verdeeld over de periode 1830-1930 - is Janet Coombe, een aantrekkelijke vrouw die hoog uitsteekt boven haar omgeving. In haar zoon Joseph, diens zoon Christoffel en Jennifer, de dochter van Christoffel, komen de merkwaardige eigenschappen van Janet wel heel sterk tot uiting.

Daphne du Marier schildert in Janet de lijnen van oorsprong en ontwikkeling van vier generaties scheepsbouwers en zeelieden uit het havenstadje Plyn in Cornwall.

Toon details

Recensies (1)

{{/?}}{{/options}}

Schrijf een recensie

Registreren

Inloggen

Janet van Daphne du Maurier (3)

Is Janet het boek voor jouw Reading Challenge?

Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

De vrouwen van het Grand HôtelRuth Kvarnström-Jones
Zeven briefjesMia Zomerdijk
De kleine pottenbakkerijAnne Labus
De Zwitserse dochterSoraya Lane
Als ik jou wasMarijke Vos
Als ik je weer zieGillian King
TexelSusan Muskee
Liefs uit HollywoodIris Visser
De laatste libelleKim Michele Richardson
Voor een glimlachMienke Fijen

Boeken van dezelfde auteur

Jamaica InnDaphne du Maurier
RebeccaDaphne du Maurier
Mary AnneDaphne du Maurier
De zondebokDaphne du Maurier
Het huis aan het strandDaphne du Maurier
De glasblazersDaphne du Maurier
My cousin RachelDaphne du Maurier
Jamaica innDaphne du Maurier
Frenchman's CreekDaphne du Maurier
The king's generalDaphne du Maurier
Don't look now en andere macabere verhalenDaphne du Maurier
Lady DonaDaphne du Maurier
RachelDaphne du Maurier
Don't look nowDaphne du Maurier
De vlucht van de valkDaphne du Maurier
The House on the StrandDaphne du Maurier
The ParasitesDaphne du Maurier
The Birds And Other StoriesDaphne du Maurier
JuliusDaphne du Maurier
RebeccaDaphne du Maurier
Hungry HillDaphne du Maurier
The Infernal World of Branwell BrontëDaphne du Maurier

Gesponsord

Janet van Daphne du Maurier (37)

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Janet van Daphne du Maurier (38)

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

Janet van Daphne du Maurier (39)

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Janet van Daphne du Maurier (40)

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Janet van Daphne du Maurier (41)

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Janet van Daphne du Maurier (42)

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

Janet van Daphne du Maurier (43)

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Janet van Daphne du Maurier (44)

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Janet van Daphne du Maurier (45)

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Janet van Daphne du Maurier (46)

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Janet van Daphne du Maurier (47)

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Janet van Daphne du Maurier (48)

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Janet van Daphne du Maurier (49)

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Janet van Daphne du Maurier (50)

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Janet van Daphne du Maurier (51)

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Janet van Daphne du Maurier (52)

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Janet van Daphne du Maurier (53)

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Janet van Daphne du Maurier (54)

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Janet van Daphne du Maurier (55)

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Janet van Daphne du Maurier (56)

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Janet van Daphne du Maurier (57)

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Janet van Daphne du Maurier (58)

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Janet van Daphne du Maurier (59)

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Janet van Daphne du Maurier (60)

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Janet van Daphne du Maurier (61)

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Janet van Daphne du Maurier (62)

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Janet van Daphne du Maurier (63)

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

Janet van Daphne du Maurier (64)

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Janet van Daphne du Maurier (65)

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Janet van Daphne du Maurier (66)

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Janet van Daphne du Maurier (67)

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Janet van Daphne du Maurier (68)

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Janet van Daphne du Maurier (69)

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Janet van Daphne du Maurier (70)

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Janet van Daphne du Maurier (71)

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.

Reageren op Janet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.

Nieuws & verdieping

HomepagePopulairste artikelenGiveawaysNieuwsbrievenNewsroomSchrijfwedstrijden

Boeken & Recensies

Hebban RankVerwachte boekenNet verschenen boekenMeest gelezen boekenHebban recensiesLezersrecensiesBoeken toevoegen

Auteurs

AuteursHebban auteursInterviews

Genre

FeelgoodYoung AdultJuniorNon-FictieCulinair

Boekenlijsten

Hebban TiplijstDe Hebban 1000Meer boekenlijsten

Kanalen

BoekenweekBoekenweek van jongerenKinderboekenweek Nationale VoorleesdagenHeel Nederland LeestZomerlezenHebban DebuutprijsHebban ThrillerprijsKookboekenweek

Reading Challenge

Hebban Reading Challenge

Top 100 boeken voorgenomenTop 100 boeken gelezen

Community

LezersBlogsTopicsDe Hebban boekentipperSpots

Hebban Leesclubs

Alle Hebban LeesclubsHall of FameStartpagina

Over Hebban

ColofonHebban Quick TourHebban startpaginaInformatie voor uitgeversHuisregelsCookie instellingen

Janet van Daphne du Maurier (72)

Janet van Daphne du Maurier (73)

Janet van Daphne du Maurier (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5601

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.