Waarom Personal Branding belangrijk is in de vastgoedbranche (2024)

Heb jij dat ook? Van die hippe marketingtermen wat nu weer de trend is, maar je geen idee hebt wat het is en hoe het werkt. En waar je ook helemaal geen tijd aan wil besteden. Jij wil gewoon lekker huizen verkopen!
Dat snappen we en daarom een korte uitleg en hoe je het inzet zonder dat het jou veel tijd kost.

Wat is Personal Branding?

Letterlijk betekent het jezelf in de markt zetten als merk. Jij bént jouw makelaardij.
Waarom ben jij als makelaar uniek? De kwaliteiten van jouw makelaardij, persoonlijke ambities en passies zijn jouw personal branding, jouw persoonlijke merk. Hoe wil je dat klanten jou zien en straal je dat nu ook uit? Wees kritisch. Nog niet helemaal het geval? Dan is hier voor jou zeker winst te behalen.

Wat is het nut van Personal Branding?

Je wil klanten aantrekken die bij jou passen. Met een kloppende uitstraling voorkom je eerder een mismatch. Bouw met jouw krachten een persoonlijke band op. Je begrijpt dat het daar om gaat en dit de klantrelatie versterkt.
We hoeven jou niet uit te leggen dat in de wereld van het vastgoed alles draait om vertrouwen, geloofwaardigheid en reputatie. Zeker als het gaat om het binden met nieuwe klanten.

Klinkt logisch, maar hoe werkt dat dan voor mijn makelaardij?

Weet jij duidelijk jouw meerwaarde als makelaar? En weet jouw klant dit ook? Waar sta jij voor en wees eerlijk. Welk probleem los jij op voor jouw klanten?

Onderscheiden van je concurrent

Superbelangrijk dus om jouw USP’s duidelijk te maken. Weer zo’n fijne marketing term; Unique Selling Points, oftewel waarin onderscheid jij je van de concurrent? Maak een overzicht van de drie of maximaal vijf belangrijkste punten. Zorg dat dit direct zichtbaar is op jouw website en presenteer ze ook in alle communicatie uitingen.

Maar wellicht nog wel belangrijker bij Personal Branding zijn de ESP’s, jouw unieke Emotional Selling Points. Geef beleving mee aan jou klanten, speel in op de emotie. Bijvoorbeeld met een persoonlijke video of met een unieke videorondleiding door de objecten in jouw aanbod.

Je online presentatie

Wist je dat de ‘Over ons’ pagina de tweede best bekeken pagina van een website is na de homepage? Dit is dé plek om jouw persoonlijke verhaal te vertellen en een foto te plaatsen van jou en je team. Een foto van het pand geeft niet het persoonlijke gevoel dat je nu juist wil bereiken, kies ook hier voor de emotie.

De tone of voice, hoe jij je klanten aanspreekt, de kleuren en beelden op de website passen bij jou en jouw merk. Dit is jouw online visitekaart en je krijgt maar één eerste indruk. Bekijk jouw huidige website wederom kritisch. Is die foto in pak inderdaad wat je uit wil stralen? Ben je inderdaad zo creatief als de kleur geel doet vermoeden? Kortom; laat jouw website nu zien wie jij bent. Goed idee om met jouw webbouwers over te brainstormen. En met een marketeer over passende teksten.

Bewijs

Nu kan je natuurlijk alles zeggen over waar jij de beste in bent, maar klanten geloven nu eenmaal eerder iemand anders en hun ervaring. Reviews dus.
Mond-op-mond reclame werkt! Ook online. Google reviews, Trustpilot maar ook partijen zoals Wie is de Beste makelaar en MTMO geven klanten het vertrouwen over jouw kwaliteiten als makelaar. Laat je webbouwers dit prominent op je website plaatsen.

En feiten, harde cijfers. Hoeveel huizen je verkocht bijvoorbeeld of het gemiddelde beoordelingscijfer. Ook dit plaats je op jouw website en deel je online. Ben je een beginnende makelaar? Vraag juist dan actief naar eerlijke beoordelingen en of je dit mag vermelden op de website. Of nog beter, film je tevreden klanten met hun persoonlijke verhaal voor meer beleving.

Versterk je merk

Branding betekent ook zichtbaar zijn. Hoe vaker jouw merk in beeld komt, hoe eerder het blijft hangen. Wist je dat het gemiddeld acht contactmomenten duurt voor iemand over gaat tot de beslissing of aankoop? Investeer dus in je merkbekendheid.
Dit kan met sociale mediakanalen zoals LinkedIn, Instagram of tegenwoordig een WhatsApp kanaal, maar ook met e-mailcampagnes met bijvoorbeeld Mailchimp.

Nog een mooie manier, hoe jij jouw merk als makelaar versterkt, is met een online klantportaal in jouw huisstijl en op je eigen domeinnaam. Heel sterk en betrouwbaar om op jouw naam veilig documenten te delen met verkopers en verhuurders. Jouwmakelaar.online is bijvoorbeeld zo’n portaal.

Dus samenvattend, hoe zorg je voor Personal Branding;
• Wie ben jij en wat straal je uit, wees echt en origineel.
• Geef klanten vertrouwen door middel van bewijs.
• Wees regelmatig in beeld met jouw merk en met dezelfde kernwaarden.

Geen tijd om zelf je Personal Branding te doen? Schakel vakmensen in, dan kan iedereen doen waar die goed in is.

Waarom Personal Branding belangrijk is in de vastgoedbranche (2024)

FAQs

Waarom Personal Branding belangrijk is in de vastgoedbranche? ›

Om jouw vastgoedbedrijf te laten bloeien, heb je een krachtig & persoonlijk merk nodig. Een krachtig merk creëer je door in te zetten op gerichte marketing voor makelaars. Om je merk vervolgens ook nog eens persoonlijk te maken, moet je aan de slag met personal branding in jouw marketing strategie!

Waarom is personal branding belangrijk? ›

Met personal branding zet je jezelf neer als een merk. Het gaat over wat jou uniek maakt en het laat je kwaliteiten, passies en ambities zien. Daarmee creëer je een band met je klanten zodat je een persoonlijke connectie met ze kunt aangaan.

Wat is personal branding in de vastgoedsector? ›

Het is hoe u laat zien wat u uniek maakt en waarom klanten u boven anderen zouden moeten kiezen . Of het nu gaat om uw gespecialiseerde kennis, uitzonderlijke klantenservice of innovatieve marketingstrategieën, uw merk moet communiceren waarom u de beste keuze bent voor hun vastgoedbehoeften.

Wat is een personal branding statement? ›

Een Personal Branding Statement is een korte samenvatting/uitleg van de volgende elementen: Waar je goed in bent en wat je voor een ander kunt betekenen. Waarom jij doet wat jij doet (je 'why') Voor wie je dat doet (je -ideale- doelgroep)

Wat betekent personal branding indeed? ›

Wat is personal branding? Een persoonlijk merk dat verbonden is aan je passies, je belangrijkste eigenschappen en je sterke punten met een waardevoorstel dat duidelijk maakt waarom jij juist anders bent dan anderen. Personal branding kun je zien als de manier waarop je jezelf als 'merk' presenteert aan anderen.

Wat is het nut van personal branding? ›

Een sterk persoonlijk merk kan u helpen de juiste mensen aan te trekken, een baan of promotie te krijgen en connecties te maken die leiden tot nieuwe kansen . Met reflectie en bewuste acties kunt u vertrouwen krijgen in uw persoonlijke waarde en dit projecteren in uw leven en carrière.

Waarom is branding belangrijk? ›

Branding is een proces dat je helpt de identiteit van jouw bedrijf te creëren: het definieert wat je uniek maakt en onderscheidt van de concurrentie. Branding is belangrijk omdat het een bedrijf herkenbaarder maakt voor jouw (potentiële) klanten.

Wat is een merk in de vastgoedsector? ›

Vastgoedbranding is de manifestatie van uw merkidentiteit: hoe uw merk eruitziet en klinkt . Het bouwen van een merk voor uw vastgoedbedrijf omvat het creëren van geschreven en visuele media (zoals logo's, slogans en een website) die communiceren wie u bent aan klanten, prospects en de wereld.

Welke twee voordelen heeft branding? ›

Je wint niet alleen het vertrouwen van mensen met branding, maar je maakt ook een emotionele connectie met ze die voor langdurige relaties en zelfs merkambassadeurs zorgt. Voor een onderneming of organisatie is branding dus van levensbelang!

Kunt u zichzelf profileren als makelaar? ›

Makelaars die zichzelf op een persoonlijke manier profileren, zijn succesvoller dan hun collega's. Dit komt doordat ze een sterke merkidentiteit hebben en persoonlijke berichten sturen naar hun eigen netwerk van potentiële klanten. Al deze ideeën zorgen ervoor dat hun aanbod zich onderscheidt van de rest en dat ze potentiële klanten binnenhalen.

Waarom een personal branding shoot? ›

Een personal branding fotoshoot helpt jou om te laten zien wat je visie is en hoe je graag overkomt bij je klanten. Klanten weten je sneller te vinden, gaan jou en je bedrijf herkennen, zien dat je moeite hebt genomen om het professioneel aan te pakken en hierin te willen investeren.

Wat levert branding op? ›

Met branding stuur je de beeldvorming van je klant

Met een brand image creëer je een onderscheidende, unieke associatie bij jouw doelgroep. Je beïnvloedt bewust de beeldvorming van klanten over jouw merk. Het is meer dan het creëren van een positief gevoel over jouw product of dienst.

Waarom is employer branding zo belangrijk? ›

Door employer branding goed in te zetten weten potentiele werknemers in wat voor een bedrijfscultuur ze terecht komen. Hierdoor kunnen kandidaten sneller beoordelen of er een fit is tussen henzelf en de bedrijfscultuur van de nieuwe werkgever.

Wat is een goede branding? ›

Om een sterk merk te creëren is het belangrijk om je merkidentiteit aan te laten sluiten bij je doelgroep, merksymbolen en activiteiten die je als bedrijf onderneemt. Een sterk merk is consistent, herkenbaar en roept direct associaties op en is op alle niveaus goed doorgevoerd.

Is branding en marketing hetzelfde? ›

Waar bij marketing het actief verkopen en promoten van je product centraal staat, gaat het bij branding om weten waar je als organisatie voor staat, wie je bent en waar je voor gaat.

Waarom is internal branding belangrijk? ›

Internal branding zorgt ervoor dat iedereen binnen de organisatie weet waar het merk voor staat en welke waarden het uitdraagt. Betrokken werknemers zorgen voor een heldere en consequente merkbeleving. Samen vormen ze het DNA van een organisatie. Een merk is dus van iedereen.

Top Articles
ERC1967Proxy | Address 0xfE08D40Eee53d64936D3128838867c867602665c | Etherscan
CCS (CCS) Token Tracker | BscScan
Global Foods Trading GmbH, Biebesheim a. Rhein
Team 1 Elite Club Invite
Ofw Pinoy Channel Su
South Park Season 26 Kisscartoon
La connexion à Mon Compte
CKS is only available in the UK | NICE
Craigslistdaytona
Anki Fsrs
Knaben Pirate Download
Programmieren (kinder)leicht gemacht – mit Scratch! - fobizz
Classroom 6x: A Game Changer In The Educational Landscape
About Us | TQL Careers
House Party 2023 Showtimes Near Marcus North Shore Cinema
Nj State Police Private Detective Unit
Shasta County Most Wanted 2022
Craigslist Pinellas County Rentals
MLB power rankings: Red-hot Chicago Cubs power into September, NL wild-card race
라이키 유출
Apple Original Films and Skydance Animation’s highly anticipated “Luck” to premiere globally on Apple TV+ on Friday, August 5
The Weather Channel Local Weather Forecast
Putin advierte que si se permite a Ucrania usar misiles de largo alcance, los países de la OTAN estarán en guerra con Rusia - BBC News Mundo
Lines Ac And Rs Can Best Be Described As
Silky Jet Water Flosser
Wrights Camper & Auto Sales Llc
Effingham Daily News Police Report
Unreasonable Zen Riddle Crossword
Tinyzonehd
Best Laundry Mat Near Me
How often should you visit your Barber?
1475 Akron Way Forney Tx 75126
J&R Cycle Villa Park
Rogold Extension
Grays Anatomy Wiki
The Hoplite Revolution and the Rise of the Polis
Trebuchet Gizmo Answer Key
The Land Book 9 Release Date 2023
Stanford Medicine scientists pinpoint COVID-19 virus’s entry and exit ports inside our noses
Cal Poly 2027 College Confidential
Pay Entergy Bill
Craigslist Freeport Illinois
Improving curriculum alignment and achieving learning goals by making the curriculum visible | Semantic Scholar
Tricia Vacanti Obituary
ACTUALIZACIÓN #8.1.0 DE BATTLEFIELD 2042
Grizzly Expiration Date Chart 2023
Craigslist Rooms For Rent In San Fernando Valley
Europa Universalis 4: Army Composition Guide
Maplestar Kemono
Unpleasant Realities Nyt
15:30 Est
Craigslist Charlestown Indiana
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5865

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.